Uusi asiantuntijamme esittelyssä: Aleksi Suomalainen

Tämä vuosi jää historiankirjoihin monistakin poikkeuksellisista tapahtumista. Kaiken tämän keskellä pääsemme kuitenkin iloksemme esittelemään vielä yhden uuden jäsenen asiantuntijaorganisaatiossamme. Aleksi Suomalainen on neljäs uusi toimihenkilö, joka on aloittanut työnsä Infrap Oy:ssä vuonna 2020. Aleksi tulee vahvistamaan meillä niin Väylätietopalvelut ja mittaukset- kuin Hoito ja kunnossapito -toimialaa. Hyvien tapojemme mukaan esitimme Aleksille kysymyspatteriston, jonka kautta pääsemme tutustumaan paremmin uusimpaan asiantuntijaamme.

Kuka olet ja mistä tulet/millä paikkakunnalla tulet tekemään pääsääntöisesti töitä?

Moro! Mun nimi on Aleksi Suomalainen, tällä hetkellä ikää on mittarissa 30 vuotta. Olen kotoisin Rovaniemeltä ja täällä mie asustelen yhä. Tulen varmaankin pääsääntöisesti vaikuttamaan täällä Lapin alueella.

Mikä on koulutuksesi?

Olen valmistunut 2015 Lapin Ammattikorkeakoulusta maanmittausinsinööriksi. Aloitin 2019 syksyllä samaisessa opinahjossa rakennusinsinöörin opinnot töiden ohella.

Miten päädyit töihin Infrapille?

Infrap (ja entinen Carement) on siinä mielessä tuttu yritys jo muutaman vuoden takaa, kun olen työskennellyt aiemmin samassa rakennuksessa. Sopimukseni aiemmassa yrityksessä päättyi, ja ”Jiipeelle” soittelinkin syksyllä pariin otteeseen kysellen tulevasta. Siitäpä se ajatuksen tasolta konkretisoitui ja tässä ollaan!

Mikä on työhistoriasi ennen Infrappia? Mikä on työkokemuksesi alalta? Mikä on erityisosaamisesi alalla?

Ennen opintoja työskentelin vähän siellä sun täällä. Opintojen aikana aloitin työt Roadscanners Oy:ssa ja työskentelinkin siellä kuuden kauden ajan. Sen jälkeen käväisin Destialla työnjohdossa ennen tuloani Infrapille. Mittauspuoli on kyllä tullut tutuksi, nyt on aika laajentaa osaamista ja uskon, että Infrap antaa siihen hyvät eväät!

Mitkä ovat olleet aiempia työtehtäväsi? Tulevatko ne muuttumaan Infrapilla työskentelysi aikana?

Viimeisimpänä työtehtävänä toimin silta ja kevyen liikenteen väylän työmaalla työnjohdossa. RS:n aikana tuli ajeltua ja mittailtua kymmeniä tuhansia kilometrejä mitä erilaisimmissa kohteissa.

Mitä odotat tulevalta uralta infrapissa?

No vaikka mitä!

Mitä harrastat / Miten vietät vapaa-aikaasi?

Syksyisin metsästelen ja kuljen muutenkin aika paljon tuolla luonnossa. Pyöräilen myös aika paljon. Talvisin käyn lautailemassa Pyhätunturin takamaastoissa, ja moottorikelkka on myös kovassa käytössä syvän lumen aikaan. Huhtikuussa pilkkihommat on best! Valokuvaus on myös kiinnostavaa, järkkärit sun muut löytyykin kaapista. Kaikennäköinen näpertely sitten noin muutoin on mukavaa vapaa-aikana ja uuden opetteleminen. Esimerkiksi kaksi erää omaa olutta on tullut tässä tekaistua! Seuraavana voisi olla talvea vasten vaikka villapaidan kutominen? Vai neulominen..

Kaikkien juhlien kauhu: Vapaa sana

Innola ootama tulevia juttuja!

Aleksi Suomalainen

Insinööri | Väylätietopalvelut ja mittaukset
ROVANIEMI