Uusi asiantuntijamme esittelyssä: Tuomas Tokila

Infrap Oy:n asiantuntijaorganisaatiomme on jälleen sekä kasvanut että nuortunut, kun Tuomas Tokila on siirtynyt kausivahvistuksesta vakituiseen kokoonpanoomme. Tuomas on tälle vuodelle jo kolmas uusi työntekijä Infrapilla ja tulee vahvistamaan niin Hoito ja kunnossapito– kuin Väylätietopalvelut ja mittaukset -toimialaa. Ja kuten tapana on, esitimme Tuomaksellekin kysymyspatteriston, jonka myötä pääsemme tutustumaan lähemmin uusimpaan asiantuntijaamme.

Kuka olet ja mistä tulet/millä paikkakunnalla tulet tekemään pääsääntöisesti töitä?

Hei! Olen 28-vuotias takaisin Espooseen muuttanut insinöörin alku. Eli alkuaan olen Espoosta, jossa olen lähes koko ikäni asunut. Opiskelut veivät minut Joensuuhun muutamaksi vuodeksi, mutta nyt olen palannut takaisin Etelä-Suomeen. Tulen työskentelemään pääsääntöisesti Helsingissä, Malmin toimistolla.

Mikä on koulutuksesi?

Joensuuhun alun perin lähdin opiskelemaan yliopistoon maantiedettä. Pääaineena minulla oli ympäristöpolitiikka ja -oikeus. Muutaman vuoden yliopistolla oltuani, huomasin haluavani jotain muuta. Vaihdoin opinahjoa ammattikorkeakouluun. Opiskelin Karelia-ammattikorkeakoulussa energia- ja ympäristötekniikkaa, josta valmistuin insinööriksi.

Miten päädyit töihin Infrapille?

Infrapille olen päätynyt kesätöiden kautta. Tein kahtena kesänä päällystevaurio kartoitusta sekä varuste ja laite inventointia. Viime syksystä lähtien aloin tehdä tuntisopimuksella hoidon ja kunnossapidon laadunvalvontaa.

Mikä on työhistoriasi ennen Infrappia? Mikä on työkokemuksesi alalta? Mikä on erityisosaamisesi alalla?

Työhistoriani muodostuu lähinnä kesätöistä. Olen ollut päällystystyömailla monta kesää töissä erinäköisissä liikenteenohjaukseen liittyvissä tehtävissä. Enimmäkseen toimin liikenteenjärjestelijänä, eli vastasin liikennejärjestelyjen tekemisestä. Mainitsemisen arvoista erityisosaamista minulla ei vielä ole, mutta uskon että tilanne tulee muuttumaan vielä tämän osalta.

Mitkä ovat olleet aiempia työtehtäväsi? Tulevatko ne muuttumaan Infrapilla työskentelysi aikana?

Viimeisempänä olen tehnyt hoidon ja kunnossapidon laadunvalvontaa, jota tulen tekemään myös jatkossa. Tämän lisäksi tulen todennäköisesti työskentelemään myös väylätietopalveluiden parissa.

Mitä odotat tulevalta uralta infrapissa?

Odotan innolla uusia haasteita ja mielenkiintoisia työtehtäviä.

Mitä harrastat / Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-ajalla tulee tehtyä kaikkea urheiluun liittyvää. Pelaan salibandy ja tämän lisäksi kavereiden kanssa tulee pelailtua kaikenlaista. Lisäksi jalkapallon seuraaminen on lähellä sydäntä.

Kaikkien juhlien kauhu: Vapaa sana

On hienoa päästä työskentelemään osaavassa ja kannustavassa työyhteisössä!

Tuomas Tokila

Insinööri | Kunnossapito ja väylätietopalvelut
HELSINKI