Janina Suomalainen

Insinööri | Vesihuolto ja teollisuusrakentaminen
KUOPIO

Elokuun lähestyessä puoltaväliä osa kuluneen kesän kausityöläisistä on lopettelemassa urakkaansa Infrap Oy:llä. Haluamme osoittaa heille vielä kiitoksemme sekä toivottaa onnea ja menestystä tulevien haasteiden parissa!

Kuluvan kuun alusta toimihenkilöidemme määrä on myös kasvanut Janina Suomalaisen siirtyessä kausityöntekijästä vakituiseen kalustoomme. Vuosien varrella päällystevauriokartoituksesta onkin muodostunut loistava ponnahduslauta työuralle Infrapissa. Janina on tälle vuodelle jo toinen lisäys Vesihuolto ja teollisuusrakentaminen -toimialallemme. Alla olevan ”haastattelun” kautta pääset tutustumaan uusimpaan asiantuntijaamme.

Kuka olet ja mistä tulet/millä paikkakunnalla tulet tekemään pääsääntöisesti töitä?

Moikka ! Mä oon Janina 22-vuotias Kuopiolainen. Olen kotoisin Jyväskylästä, mutta opiskelut toivat minut Kuopioon ja tänne jään työskentelemäänkin.

Mikä on koulutuksesi?

Valmistuin viime keväänä ympäristötekniikan insinööriksi Savonia-AMK:sta. Aloitin syksyllä 2020 myös rakennustekniikan insinööriopinnot, joita suoritan töiden ohella.

Mikä on työkokemuksesi alalta?

Työhistoriani koostuu pääosin opintoihin kuuluvista harjoitteluista. Olen ollut Kuopion kaupungilla kartoitustehtävissä, sekä Keski-Suomen ELY-keskuksella, jossa pääsin avustamaan nopeusrajoituspäätösten valmisteluissa.

Miten päädyit töihin Infrapille?

Tulin kesätöihin kesällä 2020 tekemään päällystevauriokartoitusta. Kesän jälkeen jatkoin tuntisopimuksella töitä ja pääsin tekemään myös opinnäytetyön Infrapille. Kiinnostus töiden jatkamisesta Infrapilla myös valmistuttua heräsi jo ensimmäisen kesän jälkeen.

Mikä on erityisosaamisesi alalla?

Olen tehnyt kaksi kesää päällystevauriokartoitusta sekä avustanut muissa projekteissa. Työtehtäväni tulevat sijoittumaan usealle toimialalle ja näin ollen työtehtävät monipuolistuvat.

Mitä odotat tulevalta uralta infrapissa?

Odotan mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä sekä mukavassa työyhteisössä työskentelyä.

Mitä harrastat / Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-ajalla tykkään retkeillä ja liikkua luonnossa sekä harrastaa monipuolisesti eri lajeja vuodenajan mukaan hiihdosta frisbeegolfiin. Välillä tulee tehtyä myös käsitöitä sekä kokeiltua uusia ruokia ja reseptejä.

Kaikkien juhlien kauhu: Vapaa sana

Tähän mennessä Infrapilla työskentely on ollut mukavaa ja odotan innolla tulevia projekteja!